رسیدن به آسمایی :02.2008 .26؛ تاریخ نشر در آسمایی :02.2008 .26

منبع : شورای وزیران

گزارش مصوبات شورای وزیران
مورخ 6 حوت 1386

جلسۀ نوبتي شوراي وزیران با تلاوت آيات چند از كلام الله مجيد، تحت ریاست جلالتمآب محترم حامد كرزي رئيس جمهوري اسلامي افغانستان در قصر شاهی شهر جلال آباد ولایت ننگرهار دایر گردید.
در ابتدا، رئیس جمهوری از زحمات والی ننگرهار، نمایندگان آن ولایت در شورای ملی و اعضای شورای ولایتی نسبت اتخاذ تدابیر و اقدامات شان جهت برگزاری مجلس شورای وزیران در آن ولایت ابراز تشکر و قدردانی نموده فرمودند: از مدتها بدینسو در نظر داشتم تا جلسات شورای وزیران در مراکز ولایات کشور دایر گردد، الحمد لله کشور ما هم اکنون مالک تاسیسات و امکانات خوب در ولایات شده است که همچو جلساتی را پاسخگو باشد، رئيس جمهور علاوه نمود تدوير جلسات آينده شوراي وزيران در ساير ولایات نیز ادامه خواهد یافت.
متعاقباً فاروق وردک رئیس عمومی ادارة امور و دارالانشای شورای وزیران و وزیر دولت در امور پارلمانی موضوع حریق دو باب مارکیت تجارتی که در نیمه شب تاریخ 25 جدی سال روان در شهر مزار شریف ولایت بلخ بوقوع پیوست و در اثر آن حدود پنج هزار فامیل و کسبه کاران متضرر گردیدند و خسارات هنگفتی مالي به دكانداران و تاجران مارکیت جوزجانی و بابر وارد گردیده را به مجلس ارایه نمود.
شورای وزیران به منظورکمک به تاجران و دکانداران مارکیت های جوزجانی و بابر، وزارت مالیه را موظف نمود تا با بانک های ملی و پشتنی تجارتي تفاهم نموده، با درنظرداشت مقررة قرضه دهی بانک های مذکور، زمینة قرضه های طویل المدت را برای متضررین مارکیت های نامبرده، مساعد نموده و از اجراآت شان بمقام ریاست جمهوری گزارش دهد.
همچنان در ادامه جلسه زمین مورد ضرورت برای اعمار مکتب برای کوچی ها در شهر جلال آباد مطرح شد، ادارات ذیربط موظف گردیدند تا هر چه زود تر زمین پیشنهاد شده را در اختیار وزارت معارف قرار دهند.
در بخش ديگري جلسه، خریداری جلد سوم نسخة قلمی کتاب سراج التواریخ و فرامین دورة امیر عبدالرحمن خان که نزد یکی از کتاب فروشان کابل موجود است، مورد تایید شورای وزیران قرار گرفت.
متعاقباً ایجاد پوهنتون خصوصی کاتب که توسط وزارت تحصیلات عالی بعد از ارزیابی کمیسیون انسجام پیشنهاد گردیده بود، منظور شد.
همینطور رئیس جمهوری ايجاد پروگرام تغذیة اطفال و کودکان خورد سال صنوف دوره ابتدائیه مکاتب کشور را مطرح نموده، وزارت های معارف ومالیه را موظف نمود تا وجوه مورد ضرورت را برای تهیة شیر و بیسکت اطفال شامل در مکاتب از طرق ممکنه تدارک و پلانی را در این مورد برای دوره ابتدائيه مکاتب، كودكستان ها و شيرخوارگاه سراسر کشور ترتیب و عملی نمایند.
به همین ترتیب فیصله بعمل آمد که جهت غور و بررسی مجدد روی تعدیل برخی مواد قانون رتب و معاشات، تعديل مذكور دوباره شامل اجندای جلسة آیندة شورای وزیران گردد.
طبق اجندا، معین وزارت تجارت و صنایع، رئیس ادارة آیسا و معین و سرپرست وزارت اقتصاد چگونگی نرخ مواد غذایی و نفتی را به مجلس ارایه نمودند، وزارت ها و ادارة مذکور مجدداً موظف گردیدند تا وضعيت مارکیت مواد غذایی و نفتی و آمادگی ادارات مربوط را به طور مفصل در جلسة آینده مطرح نمایند.
مطابق به اجندا، رئیس ادارة مرکزی احصائیه ، مقایسه میان پروسة ثبت نام رای دهندگان انتخابات و عملیات سرشماری را مطرح نموده، گفت: ثبت نام و رای دهی برای انتخابات رضاکارانه بوده، اما در پروسة سرشماری هر فرد در هرجای کشور شمارش میشود، تكميل نمودن سن 18 سالگی در سرشماری مطرح نیست، سرشماری برخلاف ثبت نام رای دهندگان انتخابات، یک پروسة غیر سیاسی میباشد و داشتن تذکرة تابعیت در جریان سرشماری شرط نیست.
همچنان رئیس ادارة مرکزی احصائیه ، دیدگاه های تحقیقی آن اداره را در مورد زمان اجرای پروسة سرشماری توضیح داده، گفت: سرشماری پلان شدة ماه اسد سال 1387، اجرای سرشماری در عقرب سال 1387، اجرای سرشماری در سال 1388 و سرشماری در سال 1389 مواردی است که هر یک از چهار زمان بندی فوق الذکر مفاد و مضار را در قبال دارند. رئیس ادارة مرکزی احصائیه در مورد زمان اجرای سرشماری از مجلس شورای وزیران طالب هدایت گردید.
اعضای شورای وزیران بالنوبه نظریات شان را در مورد زمان آغاز سرشماری در روشنایی توافقات لندن ابراز نمودند.
شورای وزیران، زمان تثبیت شدة سرشماری دهم اسد سال 1387 را طبق فیصلة قبلی شورای وزیران دوباره تایید نموده، وزارت ها و ادارات مجدداً موظف گردیدند تا حین اجرای پروسة سرشماری از هرگونه کمک دریغ نکرده، وزارت مالیه کمبود وجوه مالی 28.5 ملیون دالر پروسة سرشماری را از طریق منابع تمویل کننده تدارک نماید.
همچنان فورم پرسشنامة خانوار، تهیه شده توسط ادارة مرکزی احصائیه نيز مورد تایید شورای وزیران قرار گرفت.
مطابق به اجندا، وزیر زراعت و آبیاری برنامة نهال شانی سال 1387 را به مجلس توضیح داده، گفت: مجموعاً حدود 41 ملیون اصله نهال مثمر و غیر مثمر از طریق دولت و سکتور خصوصی در سراسر کشور غرس میگردد که از جمله تعداد 1150000 اصله نهال برای ولایت کابل در نظر گرفته شده است.
شورای وزیران ضمن تایید برنامة نهال شانی وزارت زراعت و آبیاری در سال 1387 از آنوزارت و همة هموطنان خواست تا در نهال شانی، آبیاری و سرسبزی شهر ها، مراکز ولایات، ولسوالی ها و قریه جات سهم فعال را ایفا نمایند.
همچنان ساحات قرغه شهر كابل بحیث پارک ملی مسميٰ و توسط وزارت زراعت و آبیاری نهال شانی، سرسبز و مواظبت گردد. وزیر زراعت و آبیاری گزارش شان را در تطبیق برنامة نهال شانی در جلسات بعدی شورای وزیران ارايه نمايد.
سپس وزیر فواید عامه، اهمیت اقتصادی، ترانسپورتی و ترانزیتی خط آهن در افغانستان را به جلسه مطرح نموده گفت: افغانستان با داشتن شرایط خاص جیوپولیتیکی در آسیای میانه و داشتن ذخایر سرشار معادن، توجه جهانیان را به خود معطوف داشته، احداث خط آهن از سرحدات کشور به داخل افغانستان در بهبود اقتصاد کشور نقش بارزی را ایفا مینماید.
معین و سرپرست وزارت مالیه در رابطه به احداث خط آهن به جلسه معلومات داده گفت: مطالعة تخنیکی خط آهن سپین بولدک – کندهار توسط بانک انکشاف آسیایی در جریان است، در عقد قرار داد مس عینک یکی از تعهدات کمپنی چینایی، احداث خط آهن میباشد. شورای وزیران به وزارت های مالیه، فواید عامه و معادن وظیفه سپرد تا در تمدید و تمویل پروژه های احداث خطوط آهن بداخل افغانستان اقدام نماید.
همچنان به اساس پیشنهاد والی ننگرهار و توافق وزارت فواید عامه، اعمار سرک جلال آباد- کابل از طریق سرخ رود – خوگیانی شیرزاد و حصارک و اعمار سرک سروبی – جبل السراج در مجلس شوراي وزيران تایید گردید.
وزارت فواید عامه به اسرع وقت ممکن کار سرک های مذکور را آغاز و وزارت مالیه وجوه مورد نیاز را تدارک نماید.
طبق اجندا، معاهدات بین المللی هریک:
- یادداشت تفاهم برای انکشاف مارکیت منطقوی برق آسیای میانه و جنوب آسیا.
- تفاهم نامة همکاری اجرای برنامة آموزشی بهداشت فردی در مکاتب نمونة شهرکابل.
- پروتوکول فی مابین وزارت ترانسپورت و هوانوردی ج. ا. ا و وزارت نقلیات و کمونیکیشن جمهوری تاجکستان.
توسط معین و سرپرست وزارت امورخارجه و وزرای ذیربط توضیح گردید و مورد تصویب شورای وزیران قرار گرفت.
قابل یاد آوری است که یادداشت تفاهم برای انکشاف مارکیت منطقوی برق آسیای میانه و جنوب آسیا بین دولت های جمهوری اسلامی افغانستان، قرغزستان، جمهوری اسلامی پاکستان و جمهوری تاجکستان منعقد گردیده که هر یک از کشور های فوق مکلفیت های معین را در این تفاهم نامه بعهده گرفتند.
در اخير جلسه وزير معارف به نمايندگي از كميسيون متشكل از وزارتهاي معارف، حج و اوقاف و عدليه كه در يكي از جلسات قبلي شوراي وزيران موظف گرديده بود تا محتويات درسي و چاپ كتب ديني را بررسي نمايد، گزارش را به جلسه مطرح كرد كه مورد تاييد شوراي وزيران قرار گرفت.