رسیدن به آسمایی :03.2008 .16؛ تاریخ نشر در آسمایی :03.2008 .16

منبع: شورای وزیران

 

گزارش مصوبات شورای وزیران

مورخ 27 حوت 1386

 

جلسۀ نوبتي شوراي وزیران با تلاوت آيات چند از كلام الله مجيد، تحت ریاست جلالتمآب محترم حامد كرزي رئيس جمهوري اسلامي افغانستان در قصر گلخانه ارگ ریاست جمهوری دایر گردید.

در ابتدا، رئيس جمهوري از سفر شان جهت اشتراك در كنفرانس سران كشور هاي اسلامي در كشور سنيگال به شوراي وزيران توضيحات داده، فرمودند: افغانستان عضو فعال كنفرانس كشور هاي اسلامي بوده، اشتراك هيئت افغاني در آن، زمينه تفاهم، همدلي و همكاري را ميان كشورهاي عضو بيشتر مي سازد.

سپس فاروق وردك وزير دولت در امور پارلماني و رئيس عمومي اداره امور و دارالانشاي شوراي وزيران ضمن خبر تصويب بودجه سال 1387 توسط شوراي ملي از اعضاي شوراي وزيران تقاضا بعمل آورد تا در ترتيب بودجه سال 1388 بخصوص در تخصيص پروژه ها در ولايات و انتقال غير ضروري پروژه هاي انكشافي از يك سال به سال ديگر از دقت بيشتر كار گيرند.

رئيس جمهوري اسلامي افغانستان ضمن تاييد دقت بيشتر در طرح بودجه انكشافي سال آينده، وزير دولت در امور پارلماني را موظف نمود تا نواقصيكه در بودجه سال 1387 موجود بود، جهت بهبود و اتخاذ تصميم لازم در آينده به جلسه بعدي شوراي وزيران گزارش دهد.

در ادامه جلسه، فاروق وردك ضرورت پلانيزه شدن جلسات شوراي وزيران را به جلسه توضيح نمود. شوراي وزيران بعد از استماع اين گزارش فيصله بعمل آورد تا وزارت ها و ادارات دولتي موضوعات كه ايجاب تصويب شوراي وزيران را مينمايد، با تعيين اولويت ها و موعد زماني آن، به رياست عمومي اداره امور و دارالانشاي شوراي وزيران غرض ترتيب پلان كار سال 1387جلسات شوراي وزيران، ارسال نمايند.

متعاقباً وزير امور خارجه از پيشرفت كار كميسيون موظف پيرامون تدوير كنفرانس پاريس كه به منظور جلب حمايت جامعه جهاني براي بازسازي افغانستان صورت ميگيرد، گزارش داد، كه در مجموع، نتايج كار كميسيون قناعت بخش خوانده شد.

رئيس جمهوري اسلامي افغانستان مجددا به وزير امور خارجه و كميسيون موظف، وظيفه سپرد تا به همكاري وزارت ها و ادارات مربوطه، ترتيبات لازم و بموقع را براي تدوير موفقانه كنفرانس پاريس انجام داده، شوراي وزيران را عندالموقع در جريان پيشرفت كار كميسيون قرار دهد.

مطابق به اجندا، رئيس جمهوري اسلامي افغانستان كمبود مواد خوراكه را در سطح جهاني مايه نگراني دانسته يكبار ديگر وزارت زراعت و آبياري را اكيداً موظف نمود تا با استفاده از تمام امكانات دست داشته در تشويق و ايجاد تسهيلات براي دهاقين غرض كشت گندم بهاري و خزاني سال 1387 در سراسر كشور اقدامات جدي را روي دست گيرد. همچنان وزراي ماليه، زراعت و آبياري و اقتصاد موظف گرديدند تا در ايجاد ذخاير گندم و مواد خوراكي در سال جديد و سالهاي آينده ترتيبات عملي را اتخاذ نمايند.

طبق اجندا، رئيس عمومي اداره امور و دارالانشاي شوراي وزيران موضوع تقدير از شخصيت هاي علمي و فرهنگي كشور را به جلسه توضيح نمود. شوراي وزيران به منظور تشويق فرهنگيان و دانشمندان كشور، كميسيوني را تحت رياست وزير اطلاعات و فرهنگ و به عضويت وزارت هاي تحصيلات عالي، معارف و اكادمي علوم موظف نمود تا با در نظر داشت معيار هاي مشخص و صنف بندي شخصيت هاي علمي و فرهنگي، همه ساله در جشن 28 اسد سالروز استرداد استقلال كشور، تعداد از فرهنگيان كشور را با مدال هاي عالي دولتي مورد تقدير قرار دهد.

همچنان آن وزارت موظف گرديد تا تهيه نشان ها و مدال هاي دولتي را بنام عده يي از فرهنگيان، دانشمندان، علما، اديبان و ساير شخصيت هاي‌ علمي و فرهنگي، مورد ارزيابي قرار داده، پيشنهاد مشخص خويش را به مقام رياست جمهوري ارايه نمايد. وزارت عدليه موظف گرديد تا مطابق طرح پيشنهادي، تعديلات لازم را در قانون نشانها و مدالها طي مراحل نمايد.

سپس طبق اجندا، فيصله هاي شماره 28 الي 30 كميته اقتصادي در شوراي وزيران مطرح گرديد:

در مورد ساحات فابريكات ايجاد شده در پاركهاي صنعتي پلچرخي چنين فيصله بعمل آمد:

زمين هائيكه تا الحال از آن استفاده بعمل نيامده، با در نظر داشت صراحت قانون دوباره مسترد گردد.

آنعده فابريكات و كارخانه هائيكه در گذشته فعال بوده ولي در اثر حوادث و جنگ ها تخريب گرديده، در صورتيكه از زمين آن سوء استفاده صورت نگرفته و مالكين آن توان آبادي مجدد آنرا نداشته باشند جهت احيا و فعاليت توليدي به مالكان شان يكمدت فرصت، داده شود.

كسانيكه زمين فابريكه را به اغراض غير صنعتي به كرايه داده اند، زمين شان مسترد گردد و نيز پول كرايه قرارداد آن به دولت تعلق گرفته، زمين آن به مستحقين ديگر توزيع گردد.

در رابطه به پمپ ستيشن هاي توزيع مواد نفتي در شهر كابل فيصله چنين بعمل آمد:

كتگوري اول: 29 پمپ ستيشن كه مطابق نورم و معيار ها اعمار شده مورد تاييد است.

كتگوري دوم: تعداد 51 پمپ ستيشن كه جريان ترافيك شهر كابل را مختل مي سازد و خطر حريق منازل مسكوني و ادارات دولتي را باعث مي شود بايد فعاليت شان متوقف و پمپ ستيشن هاي شان توسط شاروالي كابل بعد از دريافت فهرست آنها از وزارت انكشاف شهري، طي مدت يك ماه مسدود گردند.

كميسيون تحت نظر وزارت تجارت و صنايع به اشتراك وزارت انكشاف شهري و شاروالي كابل طرزالعمل يا لايحهء را در مورد اعمار پمپ ستيشن ها در شهر كابل و ساير نقاط كشور طي يك ماه ترتيب نمايد تا در آينده اعمار پمپ ستيشن ها مطابق لايحه، عملي گردد تا از آلوده شدن محيط زيست و آب هاي تحت الارضي جلوگيري بعمل آِيد.

راپور اجراات سال جاري وزارت زراعت و آبياري كه در جلسه كميته اقتصادي مورد بحث قرار گرفته بود، تاييد گرديد.

طبق اجندا، طرح قانون آب توسط وزير عدليه در جلسه مطرح گرديد، اين قانون با در نظر داشت ارزشهاي مندرج ماده نهم قانون اساسي جمهوري اسلامي افغانستان به منظور حفاظت منابع آب، توزيع عادلانه، استفاده موثر و دوامدار، تقويه اقتصاد ملي و تامين حقوق استفاده كننده گان آن بر مبناي عرف و عنعنات پسنديده مردم وضع گرديده است.

شوراي وزيران به منظور غنامندي بيشتر اين قانون فيصله نمود تا يكبار ديگر وزراي معادن،‌ زراعت و آبياري، انرژي و آب، احيا و انكشاف دهات،‌ انكشاف شهري و انجنير عبدالتواب واصفي تحت نظر وزير عدليه، اصلاحات لازم را در مواد قانون آب وارد و در جلسه بعدي شوراي وزيران مجدداً مطرح نمايند.

همچنان طرح اساسنامه د افغانستان برشنا شركت توسط وزير عدليه مطرح شد، د افغانستان برشنا شركت به اسهام وزارت هاي ماليه و انرژي و آب تاسيس و‌ سه هدف عمده ذيل را دنبال مي نمايد:

تامين و توسعه برق در سراسر كشور

توليد،‌ خريداري،‌ تدارك، انتقال، توزيع و تامين انرژي برق براي مشتركين

اعمار ساختمان ها، خريداري، اجاره،‌ تصرف، حفظ و مراقبت، واگذاري و اجاره دادن تعميرات، فابريكات،‌ ماشين آلات و تجهيزات د افغانستان برشنا شركت

هيئت مديره شركت مشتمل بر وزارت هاي ماليه،‌ انرژي و آب، اقتصاد، انكشاف شهري و اداره آيسا مي باشند.

شوراي وزيران اساسنامه د افغانستان برشنا شركت را در پرنسيپ تاييد نموده، اسهام آن را باالترتيب به وزارت هاي ماليه (%45 فيصد) ، انرژي و آب %35 فيصد) اقتصاد (%10 فيصد) و انكشاف شهري (%10 فيصد) تثبيت و مورد تاييد قرار داد.

همچنان موافقتنامه جمهوري اسلامي افغانستان با صندوق وجهي بين المللي پول (IMF) در رابطه با اصلاحات در د افغانستان برشنا شركت از جانب وزير ماليه مطرح و تاييد گرديد.

مطابق به اجندا، پلان تقنيني سال 1387 را وزير عدليه به مجلس گزارش داده گفت: در پلان سال 1386 پنجاه و سه مورد اسناد تقنيني مورد تصويب شوراي وزيران قرار گرفت، اين عدد بيشتر از آنچه در پلان پيشبيني شده بود، مي باشد. وزير عدليه در چهار ربع سال 1387 از 36 مورد تقنيني ياد آور شد كه در برگيرنده مواد تقنيني اكثريت وزارت خانه ها و ادارات مي باشد.

شوراي وزيران ضمن تاييد پلان تقنيني سال 1387 وزارت عدليه، وزارت ها و ادارات را موظف نمود تا برنامه هاي خود را مطابق پلان تقنيني وزارت عدليه عيار نمايند.

در ختم مجلس شكايات عده اي از شهريان شهر كابل از شفاخانه هاي شهركابل، عدم موجوديت نوكريوالي متخصصين با تجربه در شفاخانه ها و تشويق عدهء از مريضداران توسط عده ئي از دكتوران موظف در شفاخانه ها به معاينه خانه هاي شخصي و توصيه نسخه هاي قيمتي براي مريضان به مجلس مطرح گرديد.

‌ رئيس جمهوري اسلامي افغانستان وزير صحت عامه را موظف نمود تا در رفع نواقص فوق و شكايات مراجعين در شفاخانه هاي مركزي و ولايات طبق تذكر جلسه، رسيده گي و اقدام نموده از اجراات خويش به مقام رياست جمهوري گزارش دهد.