آسمايی اين مطلب را توسط ايمل دريافت کرده است و چون در آن از اختطاف و تجاوز جنسی بر يک دختر نابالغ با ذکر نام ها و مکان های مشخص و نقل قول های مشخص صحبت شده است ، آن را مستند دانسته و منتشر می سازد. آسمايی با فرستندهء مطلب در تماس شده تا با دريافت اطلاعات مشخص تر کارزاری را برای واداشتن مقامات مسوول برای اقدام فوری جهت روشن ساختن سرنوشت صنوبر و رهايی وی سازماندهی نمايد.

 
کابلی

معاوضه دختری یازده ساله با سگ در قندوز

صنوبر دختر یازده ساله بیوه زنی توسط زورمندان محلی در ولسوالی علی آباد ولایت قندوز ربوده شده و با سگ جنگی معامله گردیده است. مسوولان حقوق بشر و شورای ولایتی قندوز میگویند که در این قضیه مسوولان محلی این ولسوالی مسوول بوده و آنان از پیگیری این رویداد عاجز مانده اند. و اما والی قندوز می گوید که در این زمینه طی مدت زمان کمی فعالیت های موثر را انجام خواهد داد.

بعد از گرم و سردی های روزگار و سپری شدن تحولات گوناگون در کشور سالهای جنگ پایان یافت. در اين هنگام مردم از زد و بند های محلی نجات یافتند و به امید ایجاد فضای خوب امنیتی؛ داشتن حکومت مرکزی و تطبیق قوانین نافذ شده توسط مسوولان حکومتی به زنده گی روزمره خود مشغول شدند. اما در زمان حاضر برخی از کسانی وجود دارند که تا بحال از راه نامعقول بازنگشته و زندگی آرام مردم را ناآرام می سازند. صنوبر یازده ساله دختر بیوه زنی است که در ولسوالی علی آباد قندوز توسط افراد مسلح ناشناس شب هنگام از منزل شان اجبار بیرون برده شده و به گفتۀ تعقیب کننده های قضیه؛ این دختر در بدل یک سگ جنگی معامله شده است. گل شاه مادر صنوبر بیوه زنی است که با چرانیدن حیوانات قریه خود چرخ زندگی اش را به پیش می برد.

او گفت که دخترش توسط زورمندان محلی سابق ربوده شده است. وی مسوولان حکومت محلی ولسوالی یاد شده را ذیدخل عمل ربودن دخترش دانسته می گوید: " ساعت 11 شب دختر مرا به زور ولسوال علی آباد و ملا نظر شاه بردند مرا با چاقو زخمی و خفه ام کردند به ثارنوالی ، قومندانی امنیه و کميسيون حقوق بشر عریضه کردم؛ کسی به دادم نرسید؛ گپ مرا کسی نشنید. "

استفاده سو از موقف توسط برخی از کارمندان بلند پایۀ حکومتی موردی است که مردم در شماری از محلات از موجودیت آن شکایت می کنند. به نظر مردم عده یی از مسولان حکومت های محلی در نقاط دور از مرکز کشور هر آن چه را که بخواهند انجام می دهند و از هیچ گونه پیگرد قانونی هراسی ندارند. محمد ظاهر ظفری مسوول اداره کمیسیون مستقل حقوق بشر در زون شمال شرق گفت که ادارۀ آن ها تا به حال نتوانسته است از دختر ربوده شده معلوماتی بدست بیاورد. او گفت قرار اطلاعات آن ها این دختر به طور سیار به نقاط مختلف این ولسوالی انتقال داده می شود و این علت باعث شده تا دختر ربوده شده و رباینده های آن به چنگ پولیس نیافتند. آقای ظفری می گوید: این دختر در بدل یک سگ جنگی توسط یکی از فرماندهان محلی ربوده شده است. در زمان حاضر وضعیت صحی وی خوب نبوده و چندین بار بالایش تجاوز جنسی صورت گرفته است: " در ابتدای مساله  قومندان محلی با  فرد مورد نظر به خاطر يک سگ جنگی توافق می کند  و می گوید : من دختر را برایت می آورم به شرطی که سگ جنگی را در بدلش بدهيد؛ زيرا من کسی را در بالا می شناسم که شوقی آن است. توافق می کنند و بعداً مبادله می شود. ما از این حالت متاسف هستیم طفل مریض است چندین بار به او تجاوز صورت گرفته. "

مسوول اداره حقوق بشر در زون شمال شرق به عاجز ماندن اداره اش در برابر این قضیه اقرار کرده و بار ملامت را بالای قوت های اجراييوی این ولایت انداخته، گفت که آن ها توجه لازمی را برای بازیابی دختر ربوده شده انجام نداده اند. آقای ظفری از تهدید غیرمستقم کارمندان اداره اش توسط مسوولان محلی ولسوالی علی آباد مبنی برعدم پیگیری این قضیه یاد کرده گفت: " متاسفانه با وجود تلاش های زیاد ما نتوانستیم تا به حال طفل معصوم را از این مضیقه نجات دهیم. مسوولین خود به ما گفتند این فامیل که دختر را بردند مردمان زوری هستند که حمایه میشوند و با مقام های بالا ارتباط مستقیمی دارند."

اتهامات زیادی علیه ولسوال و یکی از فرماندهان سابق مبنی بر دست داشتن آن ها در ربودن صنوبر وجود دارد. با در نظر داشت وضعیت امنیتی نتوانستیم با آن ها در اين مورد تماس بگیریم. گفته می شود که رباینده های صنوبر مدعی برآن اند که صنوبر یازده ساله در 6 ماهه گی توسط پدر متوفایش نامزد فرزند آن ها گردیده است ولی مادر صنوبر می گوید که در زمان حاضر نه دخترش و نه او به این عقد رضایت داشتند - به دلیل آن که دخترش یازده ساله می باشد و فرد مدعی 30 سال دارد. "پدرش لفظ کرده بود که همین دختر را به همین بچه می دهم نه پول گرفته بود نه کس خبر داشت و نه قند خورده بود. دختر سه بار نزد ولسوال علی آباد رفته که این بچه را نمی خواهم که گنگ و دیوانه است"

از نظر اسلامی و عنعنات مردمی شب و روز گذرانیدن دختری با افراد نامحرم حرام می باشد و چه خاصه که مردی با وی هم بسترشوند. مولوی عبدالله رییس شورای ولایتی قندوز ضمن تايید این مورد گفت که اداره آن ها نیز از پیگری این قضیه عاجز مانده اند: " رکن در نکاح ایجاب و قبول است؛ در صورتی که نکاح صورت نگرفته رضایت جانبین نبوده این عمل زنا است که در برابر وی صورت گرفته است. من در قدم اول ولسوال منطقه را، مسوول جنایی و قومندان منطقه را مسوول می دانم. ما چندین بار آن ها را در جریان گذاشتیم و وظیفه ما متوجه نمودن مسوولین است. "

با آن که مراحل جمع آوری سلاح از نزد تفنگداران در تمام کشور یک بار انجام گردیده و بار دیگر نیز به مراحل نهایی آن نزدیک شده است؛ ولی، نزد عدهء زیادی از افراد بی مسوولیت تفنگ های غیر قانونی وجود دارند. آنان با این سلاح ها کارهای نامشروع را انجام می دهند. انجینیرمحمد عمر والی ولایت قندوز در مورد قضیه صنوبر گفت که چندین بار برای یافتن دختر ربوده شده به آن منطقه پولیس فرستاده است؛ اما پولیس نتوانسته است صنوبررا بیابد. والی قندوز می گوید که طی مدت کوتاهی به فریاد مادر صنوبر رسیده گی صورت خواهد گرفت: " چون دختر فعلا نامعلوم است؛ متهمین نامعلوم اند؛ هربار که پولیس رفته کسی نبوده ؛ مردم هم همین موضوع را گفته اند که ولسوال طرفدار این مساله است. من چند لحظه قبل به ولسوال احوال دادم که عاجل دختر و پسر را پیدا کرده و در غیر آن برخورد قانونی اولاً با ولسوال صورت خواهد گرفت و من وعده می دهم که در جریان یک هفته این موضوع حل خواهد شد."

زنان مراحل مختلف خشونت ها را در لابه لای تاریخ گزرانیده اند. برخی اجباراً به ازدواج سوق داده شده وعده یی را هم به بد داده اند. شماری را با تیل پطرول به آتش کشیده و بر آنان تهمت خودسوزی زده اند؛ عده یی را سر تراشیده و از خانه بیرون کرده اند. ولی حالا مورد جدیدی از خشونت علیه این زنان به وجود آمده است - تعويض زن  با سگ جنگی و  به اين ترتيب زورمندان از زن به حيث وسیلهء رسیدن به هوس و شوق استفاده می کنند. با درنظرداشت عاجر ماندن شماری از مراجع مربوط تامین حقوق مردم در قندوز، دیده شود که والی این ولایت چه اقدامی خواهد کرد.  پرسش اين است که آيا والی يا بالاترين مرجع محلی حکومت خواهد داشت که متهمان این عمل را به میز محاکمه بکشاند یا این که مانند ارگان های مادون خويش عجز خود را از پیگیری قضیه صنوبر یازده ساله اعلام خواهد کرد.