12.07.1358 مطابق به 04.10.2006  آژانس اطلاعاتی باختر:



نشریه پاکستانی  آسيا تايمز اطلاعات تازه يی  از مداخله پاکستان در امور داخلی افغانستان ارايه کرده است

 

لينک متن اصلی در صفحهء انترنتی آسيا تايمز:     Asai Times:Pakistan reaches into Afghanistan


نشریه ایشیا تایمز دریکی از شماره های خود مقاله یی را به قلم سید سلیم شهزاد به نشر رسانیده که دران گفته شده :

وقتی حملات طالبان در ماه اپریل در افغانستان با تکتیک های مشابه به جنگ عراق ازدیاد یافت به دل های مردم ترس و هراس ظهور دوباره طالبان راه یافت .

کشور های همسایه بخصوص پاکستان هیچگاهی نگذاشته است که واقعات و رویداد ها در افغانستان مسیر طبیعی خودرا بپیماید

تحقیقات انجام شده در مورد وضعیت کنونی در افغانستان و پاکستان نشان میدهد که کمک های زیادی به فعالیت های شورشی که منا فع پاکستان را به بهترین وجه تامین میکند صورت گرفته است .

قاری محمد یوسف سخنگوی طالبان در مناطق کویته و چمن ایالت بلوچستان پاکستان ازادانه گشت و گذار میکنند او با مطبوعات دید و وادید دارد و در مورد طالبان معلومات ارائه میکند او شمار ه تیلفون محلی دارد و درمورد وقایع طالبان به خبرنگاران پاسخ میدهد .

رضا بچه یک فرمانده تازه به شهرت رسیده ای طالبان که درولایت هلمند فعالیت دارد به نشریه ایشیا تایمز گفت اگر من از سرحد گذشته وبه کویته بروم مرا بزودی دستگیر میکنند اما چرا صحبت تیلفونی قاری یوسف تعقیب و خودش دستگیر نمیشود ؟

عبید الله فرمانده دیگر طالبان است که قرار معلوم ساحه فعالیت های او نسبتا" محدود است افراد وی را اکثرا" مهاجرین افغان در کمپ های پاکستان تشکیل میدهد هریک از افراد وی ماهانه 10 هزار کلدار معاش میگیرد اما طالبان از ملا عبید الله فاصله میگیرند .

رضا بچه با توجه به فرماندهی که در جنوب غرب افغانستان فعالیت دارد میگوید طالبان خرسند هستند از اینکه دستگاه مشخص پاکستانی مجددا" برنامه کاری طالبان را فعالانه تنظیم میکند . انها هیچگاهی از رهبری طالبان ا وامر و دایر کتیف نگرفته ا ند اما برعکس هدایات و پول شانرا از دستگاه پاکستانی بدست میاورند .

به باور رضا بچه و دیگران اسلام اباد برنامه دارد تا نفوذ خود در مناطق پشتون نشین افغانستان را این بار نه از طریق طالبان بلکه بوسیله نیروی جدید که صد در صد تحت کنترول پاکستان باشد تامین نماید.

اداره استنخبارات بریتانیا ضمن اینکه مداخله پاکستان در امور افغانستان را تائید میکند به این باور است که دخالت پاکستان دراین کشور شکل دیگر را بخود گرفته است . اداره استخبارات بریتانیا جاسوسین پرویز مشرف رئیس جمهور پاکستان رابرای حمایت از تروریزم و افراطیت متهم میسازد .

دستگاه استخباراتی پا کستان /آی اس آی / طالبان را بعد ا ز شکست و فرار گردهم آورد و انها را تحت گروهی بنام جمعیت الخدم القران در اورد انها با ملا عمر بخاطر پناه دادن اسامه بن لادن و کمپ های جهادی مخالفت کردند . این گروه در پاره چنار در ایالت صوبه سرحد پاکستان تحت اموزش قرار میگرفتند و حملات علیه نیروهای خارجی درافغانستان را از همانجا تنظیم میکرد افراد این گروه کاملا" نمایند گان آی اس آی بودند و نه طالب . اما بعدا" اکثر انها عضویت این گروه را ترک کردند و به صفوف طالبان پیوستند .

اداره استخبارات امریکا / سی آی ای / و اداره استخبارات پاکستان آی اس آی مشترکا" گروهی را بنام جیش المسلمین برای شکستن نفوذ و قدرت ملاعمر بر طالبان بمیان اوردند . جیش المسلمین شبکه ایرا در افغانستان تاسیس کرد اما اکثر انها که مدتی پول واموزش زیاد بدست اورده بودند گروه اصلی خود را ترک کرده به طالبان مبدل شدند .

دراین مقطع دستگاه های سی آی ای وآی اس آی گروه دیگری متشکل از طالبان (نیک) راکه اکثر انها از مناطق چمن و سپین بولدک جذب شده بودند تشکیل دادند این گروه تحت رهبری ملا عبدالرزاق به فعالیت اغاز کرد وبرای نخستین بار با امریکا مذاکره کرد تا زمینه متارکه مساعد گردد تمامی این ابتکارات بدون مشورت با ملاعمر صورت میگرفت .

شورای سنلیس که اکثر نقاط افغانستان را پوشانیده است اظهار داشته است که نادرست بودن پالیسی های جامعه بین ا لمللی در امور نظامی و مبارزه با مواد مخدر باعث شده است که طالبان کنترول مناطق جنوبی افغانستان را بدست بگیرند .

افغانستان در مرحله ای قرار دارد که نه تنها طالبان دران حضور دارد بلکه فرماندهان مستقل دیگر نیز ظهور نموده است .

اکنون در مبارزه علیه نیروهای خارجی درافغانستان ممکن است این فرماندهان به تحریک های جداگانه و مستقل مبدل شوند که از سوی ایران یا پاکستان یا هر دو حمایت و تقویت گردند و همانطوریکه تجربه نشان داده است - این تحریک ها ممکن به طالبان مبدل شوند .

اما به هر ترتیبی که این گروه ها عرض اندام کنند میتوانند اثر جدی را به اینده افغانستان وکشورهای همسایه در قبال داشته باشد .