دومين نامه سرگشاده به حامد کرزی

مورخ  17-08-1384 ش مطابق 08-11-2005

 

 

جلالتمآب حامد کرزی

 

رييس جمهوری اسلامی افغانستان

 

سلام علیکم

 

چندی پیش نامه سرگشاده يی به امضای بیش از دوصد تن از روشنفکران ، نویسنده گان ، شاعران و فرهنگیان سرشناس افغان مقیم کشور های مختلف جهان   و نيز شماری از نهادهای شناخته شدهء فرهنگی افغانی ، عنوانی  شما انتشار یافت. امضاء کننده گان این نامه سرگشاده از شما به عنوان ريیس جمهور و مسؤول اجرای قانون اساسی ، خواسته بودند تا نسبت به برخورد غیر قانونی قوای امنيتی و عدلی کشور با آقای علی محقق نسب ، مدير مسؤول مجله حقوق زن ، از خود واکنش نشان داده و از این نویسنده بی گناه و در بند رفع ظلم نمایید. از انتشار رسمی این نامه نزدیک به دو هفته می گذرد  و امّا ، شما نه تنها عملاّ نسبت به خواسته بخش اعظم روشنفکران جامعه تان هیچ گونه عکس العملی نشان ندادید بل حتی رد و یا تایید لفظی این خواسته را نیز به خود زحمت ندادید. با توجه به این که امضاء کنندگان این نامه ، از مبتکرین طرح نامه سرگشاده  عنوانی شما  می باشند ، اینک به نماینده گی از آن جمع کثیر می خواهیم نکاتی را به استحضار شریف تان برسانیم.

 

1- جلالتمآب شما در دوره های مختلف حکومت تان ، به حفظ حقوق شهروندی تاکید کرده و حکومت  تان را  حکومت دموکراتیک خوانده و خود و اعضای حکومت را در برابر مردم پاسخ گو دانسته اید . از مظاهر یک حکومت پاسخ گو این است که به سؤال های یک یک شهروندان ، محترمانه و صبورانه جواب بگوید، از طرح سؤال ها هراسناک نشود و در دادن پاسخ ، تند مزاج نگردد.

جناب آقای کرزی !  آیا خصلت پاسخگویی شما و حکومت شما ایجاب نمی کرد که در رابطه به درخواست بخش بزرگی از جامعه روشنفکری افغانستان سکوت را شکسته  و نسبت به رد ویا تایید این خواسته ، اقدام ورزید؟

 

3- آقای محقق نسب ، به اتهام توهین به اسلام ، مدت طولانی است که در زندان به سر می برد. همان گونه که در نامه سرگشاده روشنفکران و فرهنگيان تذکر رفته است ، برخورد ها با وی از همان آغاز تا کنون  قانونی نبوده و غم انگیز تر این که این قانون شکنی ها از سوی مجریان قانون صورت گرفته است.

جناب آقای کرزی !  طبق قانون اساسی موجود و نیز قانون آزادی بیان ، آقای محقق نسب  اولا به عنوان یک انسان  و ثانيا  به عنوان یک شهروند افغانستان ازحقی به نام آزادی بیان برخوردار است. چهار چوب این حق و حد وحدود آن توسط قوانین موجود تا حدودی مشخص گردیده است. نحوه برخورد با تخلفات بیانی و نوشتاری نیز در قانون پیش بینی شده است. آیا اقدامات و روش های فراقانونی ، آن گونه که در ماجرای محقق نسب اتفاق افتاد ، موجودیت قانون را در جامعه به مخاطره نمی اندازد؟

گناه محقق نسب ، دیگر اندیشی است اما قبول آزادی بیان به مفهوم قبول حضور دیگر اندیشان در جامعه  است. اگر به دیگر اندیشان اجازه عرض اندام  داده نشود  و مقصد اين باشد تا تمام مردم همانگونه بیاندیشند که مقامات ستره محکمه و يا مرجع ديگری می انديشند ، پس چه ضرورت به تشریفات و تعبیرات مزاحمی چون آزادی بیان ، حقوق شهروندی و مسایل از این قبیل وجود  دارد؟

 

3- آن چه راکه آقای محقق نسب در مجله حقوق زن منتشرنموده است ، طبق هیچ معیاری جرم تلقی نمی گردد. اگر از معیار های جامعه جهانی  ( که افغانستان هم عضو آن است و امضاء کننده اکثر منشور های آن ) نسبت به محترم بودن حق آزادی بیان برای همه شهروندان بگذریم ، اظهارات و نوشته های آقای محقق نسب ،  نسبت به قوانین جاری در کشورهای اسلامی نیز جرم تلقی نمی شود. در بسیاری از کشورهای اسلامی ، مطالبی چه بسا جدی تر و فراتر از آنچه که آقای محقق نسب نگاشته است ، به دست نشر سپرده شده و نه تنها ناشر آن مطالب به اتهام کفر گویی محاکمه و در به بند کشیده نشده است بل فضای گفتگو ، خرد ورزی ، تقابل سالم اندیشه و فکر را فراهم کرده و آنان توانسته اند از این فرصت شیرین برای سبک و سنگین کردن افکار و اندیشه های مختلف بهترین بهره را ببرند.

 

4- شما به عنوان مسؤل اجرای قانون اساسی  چرا از مسؤلین محترم ستره محکمه و واشخاص واحزابی که از آقای محقق نسب شکایت کرده اند نمی خواهید که دلایل و شواهد کفر آمیز بودن  نوشته های آقای محقق نسب را به صورت رسمی انتشار دهند تا مردم بدانند کاسه يی زیر نیم کاسه نیست و مقامات قضایی کشور در صدد گرفتن انتقام شخصی نیستند؟

اگر ستره محکمه  و یا احزاب واشخاصی که پرده دار ماجرای به بند کشیدن محقق نسب هستند دلایلی مبنی بر کفر گویی محقق نسب دارند چرا از افکار عامه می هراسند و آن را به صورت علنی انتشار نمی دهند ؟

ما با باور به حق مسلم آزادی عقيده و بيان حاضریم تا در هر کجایی که لازم باشد از حقوق قانونی آقای محقق نسب دفاع کنیم و دلایل بند بانان محقق نسب را در یک مناظره علمی به چالش بکشیم.

 

5- آقای کرزی ! در بند بودن محقق نسب ، تنها ظلم به یک شخص نیست ، ظلم به تمام وجدان های بیدار جامعه ماست. این  يک تهديد جدی عليه روند دموکراسی در افغانستان بوده و تداوم آن به تمام حق کشی ها و قانونی شکنی ها جامه قانونی خواهد پوشاند . البته شما بهتر می دانید که اگر قانون گریزی ها و قانون شکنی ها دوباره در کشور « قانونی» شود در آن صورت حکومت  شما نیز بخت دوام نخواهد یافت و باز همان آش قدیمی و همان کاسه قدیمی خواهد بود.

 

در فرجام   یکبار دیگر از شما می خواهیم که صدای بخش بزرگی از روشنفکران جامعه تان را بی پاسخ نگذارید . اگر به تایید این خواسته به حق گردن نمی گذارید ، حد اقل به رد آن زبان باز کنید.

 

والسلام علی من تبع الهدی

 

طراحان نامه سرگشاده روشنفکران و نویسندگان افغان

 

1-   حمید عبیدی ، مدیر مسؤول آسمایی

2- میرحسین مهدوی ، مدیر مسؤول آفتاب در تبعید

3- داکتر ثنا نیک پی ، مدیر مسؤول اندیشه نو

4- حمزه واعظی

 

نشانی تماس :

 Afghanasamai@aol.com

 

Webmaster@Afghanasamai.com

Tel.: 0049 2161 460153

Fax: 0049 40 3603 36 78 67

 

Fax: 0049 2161 460153

 

Mobil : 0049 170 3043456

 

Voice recorder: 0049 3603 36 78 67