رسیدن به آسمایی:  12.02.2011 ؛ نشر در آسمایی: 12.02.2011

دکتور احمدسیر مهجور
عضو مرکز مطالعات علوم اجتماعی یونیورستی رووان فرانسه

مکثی بر انقلاب مصر

گرچه زود است در مورد تحقق اراده و خواسته های مشروع مردم با فرهنگ و با شهامت مصر مبنی بر تاسیس نظام دلخواه شان قضاوت کرد، اما باید این را اذعان داشت که ملت آگاه مصر توانست با طوفان خشم خود به طور مسالمت آمیز یک نظام توتالیتر و مستبد را با دستان خالی واژگون نماید.
 
لازم است تا در این جا مکثی نموده و تذکر بدهیم که ملت مصر درسی بزرگی را برای ابر قدرت ها ارایه کرد و برایشان تفهیم نمود که نظام های دیکتاتوری را می توان بدون توسل به قوه قهریه نیز سرنگون ساخت. برای واژگون ساختن نظام های دیکتاتوری به صدها هزار سرباز، هزاران توپ و تانک و طیارات جنگی نیاز نیست تا به قیمت جان صد ها هزار انسان معصوم و بیگناه یک رژیم مستبد سقوط داده شود، و زیر بنای اقتصادی و حیاتی آن مملکت بکلی منهدم شود و سرمایه های مادی و معنوی شان به تاراج برود.
 
با وجود این که غرب ناگزیر شد تا به موج اعتراضات و خشم مشروع مردم مصر به دیده اعتبار توجه نماید، اما من آرزومندم که غرب در راس آن ایالات متحده امریکا این مطلب را درک کرده باشند که ریشه های تروریزم از استبداد، بیعدالتی و اختناق سیاسی و اقتصادی سیراب می شود. بی عدالتی در حقیقت زمینه ظهور و رشد بنیادگرایی و دهشت افگنی را در جوامع بشری فراهم می کند و انسان ستم دیده را مجبور میسازد تا به اعمالی  متوسل گردد که سرشت انسان از آن ننگ و نفرت دارد. اگر غرب واقعا علاقه مند است تا بحران اعتماد را از دنیا محو نماید و شرایط جدیدی را بر اساس احترام به هویت انسان و اراده آن ایجاد کند، باید از اراده و موج اعتراضات مشروع مردمان محروم و مظلوم که سالها زیر یوغ استبداد رنج کشیده اند و به ستوه آمده اند، پشتبانی نماید. غرب اگر طرفدار استقرار امنیت و صلح بین المللی است باید از اقامه نظام های مبتنی بر دموکراسی واقعی پشتبانی کند، باید دیگر از معامله با رژیم های خود کامه و فاسد اجتناب ورزیده و به خواسته های مشروع و بر حق مردم احترام بگذارد.
 
اگر مصریها از دست آورد های انقلاب سفید خویش به درستی بهره برداری کنند، آنان قادر خواهند شد تا در جهان اسلام تحولی بزرگی را ایجاد نمایند  حتا امکان دارد که ادعای مدعیان زعامت جهان اسلام چون ایران و عربستان سعودی را به چالش بگیرند ؛ زیرا انقلاب کنونی مصر از طرف جوانان به راه انداخته شده است و از متن جامعه تبارز نموده است که با یک طرز دید و تفکر مدرن و آزادمنشانه از اسلام  وارد عمل گردیده اند . این خیزش خواسته های همه جوانان جهان را برای ساختن یک آینده درخشان بازتاب می دهد.
 
شادمانی های شگفت انگیز پر شور و شغف مردم در مصر و سایر اقطاع جهان عرب به خاطر سقوط نظام حسنی مبارک یک مطلب را به جهانیان وانمود ساخت که مردم تا چه حد و اندازه از استبداد نفرت دارند و خواهان عدالت و آزادی اند. من فکر نه می کنم که این طوفان خشم مردم به کشور مصر منحصر و محدود باقی بماند، بلکه بدنبال ده ها رژیم وابسته، فاسد و دیکتاتور در جهان به خصوص در جهان اسلام و افریقا بر خلاف اراه ملت هایشان حکومت می کنند خواهد رسید تا برای تحقق عدالت از صحنه سیاسی دور شوند.
 
پاریس \ 11 فبروری 2011