رسیدن به آسمایی: 30.04.2010 ؛ نشر در آسمایی: 30.04.2010

کمیته دفاع از ملالی جویا

ملالی جویا در لیست پرنفوذ ترین شخصیت های سال مجله "تایم" قرار گرفت


ملالی جویا به مثابه مدافع شجاع حقوق زن و منتقد شدید جنگ امریکا و ناتو در افغانستان به شهرت جهانی دست یافته است.



مجله "تایم" امروز نام ملالی جویا را در لیست ۱۰۰ شخصیت پرنفوذ سال ۲۰۱۰ اعلام نمود. طی این لیست مجله تایم ۱۰۰ تن از برترین شخصیت های جهانی را همه ساله معرفی میکند. لیست کامل آن در شماره ۱۵ می این مجله انتشار خواهد یافت. این لیست شامل شخصیت هایی در چهار دسته اندیشمندان، هنرمندان، رهبران و قهرمانان میشود که ملالی در رده قهرمانان قرار گرفته است و یگانه شخصیت از افغانستان در لیست امسال بشمار میرود.

ملالی جویا ۳۲ ساله جوانترین زنی بود که در سال ۲۰۰۵ به پارلمان افغانستان راه یافت اما به علت ایستادگی اش در برابر جنگسالاران و دولت پوشالی حامد کرزی از آنجا اخراج گردید. وی که معمولا به حیث "شجاع ترین زن افغانستان" نام برده میشود، تا حال از چندین سوقصد دشمنانش جان به سلامت برده است و مجبور است که در افغانستان مخفیانه زندگی و فعالیت داشته باشد و در پناه برقع و محافظان مسلح متشکل از هواداران و بستگانش گشت و گذار نماید. اما با تمام این تهدید ها و حملات، وی صحنه را رها نکرده و هنوز هم در کنار مردمش در افغانستان بسر میبرد و صدایش را با استفاده از هر تربیونی بلند میکند.

ملالی طی چند سال گذشته به کشورهای مختلف سفر کرده و علیه اشغال افغانستان بوسیله امریکا و ناتو و حاکمیت جنگسالاران، هیروئین سالاران و طالبان و در حمایت از یک افغانستان مستقل و دموکراتیک سخن گفته است.

سال گذشته کتاب خاطرات وی تحت عنوانی "زنی در بین جنگسالاران" در امریکا، کانادا، انگستان و آسترالیا انتشار یافت که تا کنون به بیش از ده لسان دیگر ترجمه و منتشر شده است.

ملالی جویا به مثابه مدافع شجاع حقوق زن و منتقد شدید جنگ امریکا و ناتو در افغانستان به شهرت جهانی دست یافته است. شمولیت در لیست پرنفوذترین های مجله "تایم" تازه ترین افتخاریست که نصیب وی میگردد. او قبلا جوایز، تقدیرنامه ها و حقوق شهروندی افتخاری از چندین کشور بدست آورده است. مجله "نیو استیتسمن" انگلستان سال گذشته او را در لیست "۵۰ شخصیت برازنده جهانی" در رده ششم قرار داده بود و از وی به حیث "پیشاهنگ مبارزین صلح و دموکراسی در جهان" نام برد. نوم چامسکی،‌ بزرگترین متفکر زنده جهان، در انتقاد از اعطای جایزه صلح نوبل به اوباما، ملالی جویا را "کاندید واقعا شایسته برای جایزه صلح نوبل" خواند.

با آنکه ملالی شخصا نمیتواند در مراسم اعلام لیست پرنفوذترین های مجله تایم در نیویارک شرکت کند، اما وی چند روز قبل طی مقاله‌ای نظراتش را در مورد تشدید جنگ ناتو در افغانستان ابراز نموده نوشت:

"مردم ما بشدت از اوضاع بیزار اند. طی چند ماه گذشته آنان تظاهرات بیشماری ضد امریکایی راه اندخته اند و اگر اشغال ادامه یابد این مقاومت وسعیتر خواهد شد. هشت سال اشغال نظامی وضعیت افغانستان را سیاهتر ساخته است. ما از اینکه گروگان امریکا و ناتو در بازی شان برای کنترول آسیای مرکزی باشیم متنفریم. ما دیگر نمیتوانیم کشته شدن زنان حامله، دختران جوان، کودکان و تعداد بیشمار غیرنظامیان افغان را تحمل کنیم. ما دیگر این "وقایع" و "معذرت خواهی" ها برای کشته شدن مردم بیگناه مان را نمیتوانیم تحمل نماییم."


۳۰ اپریل ۲۰۱۰ (۱۰ ثور ۱۳۸۹)