اطلاعيه مطبوعاتي

دوشنبه ١٦ سنبله ١٣٨٨

 

 

ابراز خرسندی از آزادی پرویز کامبخش

گزارشگران بدون مرز خرسندی خود را از آزادی پرویز کامبخش اعلام می کند. این روزنامه نگار جوان، با اتهام " برگرفتن مقاله ای کفر آميز" از سايت اينترنتي در دادگاه ابتدایی شهر مزار شریف به مرگ و سپس در دو دادگاه استیناف و دیوان عالی به بیست سال زندان  محکوم شده بود.

در این باره ژان فرانسوا ژولیارد دبیر اول گزارشگران بدون مرز با اعلام خرسندی گزارشگران بدون مرز  بسیار از آزادی پرویز کامبخش، گفت :" گزارشگران بدون مرز به تلاش همه مدافعان حقوق بشر و آزادی بیان در افغانستان و در جهان که همواره از بی گناهی او دفاع کردند، درود می فرستد . پرونده پرویز کامبخش بعنوان نمونه ای از اشتباه قضایی،عدم مدارای برخی روحانیون، بدرفتاری ماموران پلیس با زندانی،ناکاردانی برخی قضات در یادها باقی خواهد ماند. این پرونده باید مسئولان کشور را ترقیب کند تا جرایم مطبوعاتی را غیر جنایی کنند و  به سواستفاده از " اتهام کفر گویی" به منظور سیاسی خوداری ورزند، همچنین باید به استفاده از ماده ١٣٠ قانون اساسی در موراد عقیدتی پایان دهند. "    

روز ١٦ سنبله وکیل پرویز کامبخش در کابل آزادی او را تائید کرد. رئیس جمهور افغانستان حامد کرزی حکم عفو او را چند هفته پیش امضا کرده بود. روزنامه نگار جوان پس از آزادی از کشور خارج شد.

بسیاری از دولتمردان، روشنفکران، روزنامه نگاران، انجمن ها و سنديکاهای مدافع حقوق روزنامه نگاران وسازمان های مدافع آزادی بیان و مطبوعات در افغانستان و در جهان با انجام تظاهرات و نوشتن طومار خواهان آزادی سيد پرويز کامبخش شده‌اند.

 روزنامه انديپندنت برای آزادی این روزنامه نگار طوماری را نشر کرد که بیش از صد هزار نفر در سراسر جهان آنرا امضا کردند.  گزارشگران بدون مرز نیز به هنگام سفر خود به افغانستان در طومار امضا شده را به مقامات افانستان تحویل دادند.

سيد پرويز کامبخش در تاريخ ٥ عقرب ١٣٨٦ بازداشت و از سوی دادستان (سارنوالی) متهم به " در اختيار داشتن و انتشار مقاله ای کفر آميز " شد. روزنامه نگار جهان نو و دانشجوي رشته روزنامه نگاری در دانشگاه مزار شريف در تاريخ ٢ دلو ١٣٨٦ تحت فشار مقامات محلي ولايت بلخ و شورای علما از سوی شعبه امنيت عامه دادگاه ابتدايي ولايت بلخ، به شکل غير علني و بدون حضور وکيل مدافع به اتهام " اهانت به دين اسلام و پخش مقاله ای کفرآميز" به اعدام محکوم شد. در تاريخ پنجشنبه ٩ حمل ١٣٨٧ به زندان ويل چرخي در حومه کابل انتقال يافت. انتقال پرونده وی به کابل برای محاکمه در دادگاه تجدنظر اين اميدواری را داد که روحانيون بنيادگرا نتوانند همانند دادگاه مزار شريف در رای دادگاه اعمال نظر کنند. از تاریخ ٢٩ ثور (فروردین) محکمۀ استيناف وی در کابل آغاز به کار کرد. در تاریخ ٣٠ میزان دادگاه استیناف کابل رای صادره از سوی دادگاه ابتدایی مزارشریف را لغو اما این روزنامه نگار جوان را با همان اتهامات "اهانت به اسلام و تکثیر یک مقاله کفرآمیز" به ٢٠ سال زندان محکوم کرد. در ١٩ حوت اعلام شد که این حکم از سوی ستره محکمه تائید شده بود.

گزارشگران بدون مرز انجمن بين المللي  دفاع از روزنامه نگاران زنداني و آزادی مطبوعات بر مبنای اصل ١٩ اعلاميه جهانی حقوق بشر  است

برای اطلاعات بيشتر:

www.rsf.org

www.rsf-persan.org

persan@rsf.org

 

 

**********************
Afghanistan- Iran Desk
Réza Moini
Reporters Sans Frontières
47 rue Vivienne 
F - 75002 Paris

Tel  : 33 1 44 83 60 54

Fax : 33 1 45 23 11 51
persan@rsf.org
www.rsf.org
www.rsf-persan.org