16.08.2016

پیام  انجمن حقوقدانان افغان در اروپا 

به خاطر به ابدیت پیوستن حقوقدان و شخصیت بزرگ ادبیات معاصر کشور

 کاندید اکادمیسین مرحوم دوکتور اکرم عثمان

امروز ما با درد و دریغ تن یکی از بهترین حقوقدانان ،  دیپلومات سابقه دار ،شخصیت پر ارج ادبی ، داستان نویس توانا و دیکلماتور بی بدیل کشور مرحوم کاندید اکادمیسین دوکتور اکرم عثمان را بخاک سپردیم. مرحوم دوکتور اکرم عثمان از جمع روشنفکران و روشنگران ترقی خواه رخت سفر بست و جا و مقام ارشمند اش را بحیث یک چهره بی بدیل برای همیشه خالی گذاشت. روحش شاد و بهشت برین منزلش باد.

شورای رهبری انجمن حقوقدانان افغان در اروپا مرگ این هم مسلک ارجمند را ضایعه بزرگ در جمع هم مسلکان، ادیبان و نویسنده گان و ترقیخواهان کشور میداند  و خود را در غم و اندوه بزرگ  به نسبت از  دست دان چنین شخصیت قابل احترام شریک میداند و برای همسر مرحومی، فرزندان ، فامیل و جمع حقوقدانان، فرهنگیان ادیبان و قلم بدستان تسلیت عرض نموده  برای همه  شان صبر جمیل میخواهد.

مرحوم دوکتور اکرم عثمان قبل از اخذ لقب دوکتورای حقوق از دانشگاه تهران یکی از شاگردان ممتاز فاکولته حقوق و علوم سیاسی دانشگاه کابل بوده که از جمله شاگردان استاد بزرگوار ما، رییس افتخاری انجمن حقوقدانان افغان در اروپا،  پوهاند دوکتور غلام سخی مصئون میباشد. مرحوم دوکتور اکرم عثمان با داشتن درجه دوکتورای حقوق بزرگترین خلاقیت های ادبی اش را در نوشتن داستان های جاودانه و ماندگارو عرصه های دیگر هنر و ادبیات به وجود آورد. مرحوم دوکتور عثمان حین انجام وظایف شان در اکادمی علوم افغانستان، یکی از اعضای انجمن حقوقدانان افغانستان نیز بودند که روابط نزدیک با آن سازمان داشتند. مرحومی حین ایجاد انجمن حقوقدانان افغان در اروپا در سال 2009 طی ارسال پیام گرم شان ایجاد این نهاد در اروپا را مورد پیشتیبانی و تفقد قرار دادند.

انجمن حقوقدانان افغان در اروپا  به آنچه دوکتور عثمان فقید  در دوران زنده گی پر بارش به مردم و جامعه افغانی اش و هم در دوران زنده گی مهاجرتش عرضه نمود، ادای احترام عمیق مینماید و وفاتش را ضایعه بزرگ و از دست دادن یک چهره با اندوخته های بزرگ از علم و دانش حقوقی ، ادبی و تاریخی میداند.

او با آخرین کار ادبی اش در صفحه انتر نتی " فردا " خط ترقی خواهی و روشنگری اش را ادامه داد و در تقابل با جهل و وحشت ناشی از اعمال تاریک اندیشان قرار داشت و هم از همان کانال به ارایه خدمات علمی و ادبی اش ادامه داد.

فقید دوکتور اکرم عثمان در داستان ها و قصه های بی بدیل اش توانست مفاهیم مانند ناموسداری، قول، وفا ، جوانمردی و استقامت در شیوه مردانه " کاکه های " کابل قدیم را ورد زبان عام و خاص نماید. وی زبان عامیانه و شیرین کابل قدیم را در داستانهای بی مانند اش چنان زنده ساخت که خواننده و شنونده داستانهایش خود را در عمق همان دوران میافت و بر مردانه گی و جوانمردی ، قول و وفا آفرین میگفت و بر نا جوانمردی ها و دوستی های نیمه راه ، فریب و بدقولی تف نفرین میکرد.

یاد مرحوم دوکتور اکرم عثمان را گرامی و خاطرات اش در صفحات تاریخ ادبیات کشور جاویدان میخواهیم.